vrijdag 6 maart 2015

Boete bijstandstrekkers door fout gemeente

In de traditie van The Onion en De Speld, hier een satirisch stukje :)
Bijstandstrekkers uit de gemeente Eperveen moeten door een fout van de gemeente binnenkort waarschijnlijk tienduizenden euro's aan te veel ontvangen uitkering terug betalen. De gemeente Eperveen verlangt van iedere bijstandsontvanger een tegenprestatie, maar heeft per ongeluk enkele bijstandsontvangers geplaatst op een werkplek die bij hun interesses paste. Zeer waarschijnlijk hebben de bijstandsontvangers plezier beleefd aan hun werkzaamheden. Daar is de bijstand uiteraard niet voor bedoeld. Omdat de betrokkenen niet tijdig gemeld hebben dat zij plezier hadden in hun werk, hangt hen nu een boete boven het hoofd.
Het gaat hier om werkzaamheden op een kinderboerderij. Door een administratiefout zijn er enkele werklozen met affiniteit met dieren te werk gesteld op deze kinderboerderij. Toen de fout ontdekt werd zij uiteraard meteen vervangen voor andere werklozen, met hooikoorts en angst voor paarden.
Maar toen was het leed al geleden. Het is erg waarschijnlijk dat deze mensen plezier hadden in hun tegenprestatie. Mogelijk ervoeren zij hun daginvulling zelfs als zinvol, aldus de heer Jansen, uitvoerend ambtenaar bij de gemeente Eperveen. En dat is uiteraard niet de bedoeling. 'De bijstand is echt een noodvoorziening, en het leven van bijstandsontvangers moet dan ook zo akelig en vervelend mogelijk zijn. We willen als maatschappij toch niet dat iemand zonder betaalde baan zomaar plezier in het leven ervaart?'
Omdat de bijstandsontvangers enkele maanden lang 'met plezier uitvoerbare werkzaamheden' vervuld hebben, moeten zij het teveel aan ontvangen bijstand terug betalen, plus een ferme boete. Dat dit allemaal te danken is aan een fout van de gemeente is geen excuus. 'Een fout van de gemeente ontslaat bijstandsontvangers niet van de plicht tijdig te melden dat zij een lolletje of pleziertje in hun leven hebben' aldus de heer Jansen.
Bron foto kinderboerderij:dee
Bron foto spelden: alexfrance


Geen opmerkingen:

Een reactie posten