vrijdag 12 december 2014

Beste Mark..

Beste Mark,

Ik ken je niet persoonlijk, maar je lijkt me best een geschikte kerel. Op TV straal je een soort van ‘handen uit de mouwen’ optimisme uit. Je idealisme lijkt oprecht te zijn. Ik denk dan ook niet dat je zo cynisch bent dat je schijt hebt aan kwetsbare burgers. Je hebt alleen andere ideeën over de oorzaak van die ‘kwetsbaarheid’ dan ik.Jij bent van mening dat kwetsbare mensen niet écht kwetsbaar zijn. Jij denkt dat ze kwetsbaar zijn gemaakt door het riante sociale systeem dat we in Nederland hadden. Waarom initiatief nemen om je eigen problemen aan te pakken, als je ook terug kan vallen op allerlei sociale vergoedingen?

Zit wat in natuurlijk, maar toch dacht ik dat dat iets te simpel gesteld was. Maar goed, jij bent de gekozen leider van dit land, dus laten we alles eens volgens jouw ideeën doen. Dan zien we vanzelf wie er gelijk heeft.

Inmiddels heb je dit land een aantal jaren gerund. Het is inmiddels duidelijk dat jouw ideeën toch iets teveel op wishful thinking gestoeld waren. Kwetsbare burgers blijken zich helemaal niet te ontpoppen tot initiatiefrijke ‘zelfregisseurs’. Integendeel. Ze raken onder onder de armoedegrens, maken meer schulden, worden steeds meer verwaarloosd en plegen zelfs vaker zelfmoord.

Dus, Mark… Kunnen we nu dan ophouden met die illusie dat alles maar aanstellerij is? Dat alle problemen zichzelf wel oplossen als je maar net doet of die er niet zijn? En kunnen we in hemelsnaam gewoon maar weer voor die minder fortuinlijke mensen gaan zorgen?

Is misschien geen leuke boodschap, en ik snap dat jij en ik liever iets anders met onze belastingcenten willen doen. Maar het is niet anders. Als minister-president hoor je er voor álle burgers in Nederland te zijn, dus ook voor hen.

Met vriendelijke groet,

Een verontruste medeburger.

Bron foto: Seemann

1 opmerking:

 1. Vooral dat laatste is het grootste partijpolitiek probleem van dit moment.

  VVD,D66,CDA voeren allemaal een "D 'in hun acroniem.De "D'" van democratie ..en dat terwijl ze alle tegen inspraak en referenda zijn om reden van machtsverlies en correctie.
  Het etiket/label komt niet overeen met de inhoud en praktijk..
  Ze zijn niet de enige.

  Ze vertegenwoordigen niet alle burgers van NL maar -zo lijkt- eigen selecte groepen die als selecte groepen steeds selecter worden en in sektarisch of religieus kenmerk tot"ons soort"selecte mensen ontaardt.
  Zie SGP die christnen overal de voorrang wil geven boven andere religies/mensen..Joden van steeds meer subsidie wil voorzien (weer 1,1 miljoen extra..) Het verwennen van bepaalde minderheidsgroepen/selecte populaties..

  Politiek en samenleving hebben dan ook steeds minder met elkaar te maken en staan ook in menig opzicht oorlogszuchtig tegenover elkaar..
  partijpolitiek in achterkamertjes versus de bevolking..niks vertegenwoordiging..heersers en onderdanen,voetvolk met selecte tussenlagen.
  Te gek voor woorden dat wel iedereen dan voor dit soort schijnvertegenwoordigers mag/moet gaan betalen..laten ze hun eigen contributie heffen bij/onder hun eigen sekteleden of kerk..Dan is het gauw afgelopen...

  Elke ondernemer moet toch de eigen broek ophouden.. of toch maar niet..lekker zwelgen in subsidies of zo.
  Dan word je niet beschouwd als uitvreter want binnen het select gezelschap wordt at gezien als bijzondere bijdrage aan het het systeem/m.n. marktgerichte systeem..

  BeantwoordenVerwijderen